Arnhem

Marjolein Ghijsen

Oude Huissenseweg 4 6834 GS Arnhem

Naam Dietist:

Marjolein Ghijsen

06 81961788

Ik ben werkzaam in :

Marjolein Ghijsen

Je kunt van tevoren niet bedenken hoe je leven gaat lopen. Je kunt je pad wel uitstippelen maar het is veel leuker om je hart te volgen en op basis daarvan keuzes te maken. Mijn pad naar intuïtief eten en mijn eigen praktijk lag ook niet altijd voor de hand.

In 2016 ben ik na 3,5 jaar deeltijdopleiding Voeding en Diëtetiek afgestudeerd als diëtist.

Ik kreeg tijdens mijn werk als diëtist wel eens de vraag of ik zelf ook altijd zo goed op let op wat ik eet. Ik wist niet goed wat te antwoorden, want eigenlijk lette ik daar nooit zo op. Ik at gewoon waar ik behoefte aan had op dat moment. Ik vond plezier in eten en voldoening van smaak vooral belangrijk.

Sinds de opleiding was ik wel wat bewuster geworden van wat op welk moment een betere keus was, en kon ik nog beter inschatten wat goed voor mijn lijf zou werken. Maar een dieet had ik nooit gevolgd en calorieën zeiden mij niet zo veel.

Dus toen ik in 2021 las over intuïtief eten had ik het gevoel dat dat veel beter bij mij paste. En hoe meer ik erover las en hoorde, hoe meer ik mij realiseerde dat ik echt niet meer op dezelfde manier kon blijven werken. Het idee om een eigen praktijk rondom het concept van intuïtief eten te starten begon steeds meer te groeien.

Inmiddels heb ik na de Intuïtief Eten fundamentals van I’m a foodie nu ook de certificeringsprocedure doorlopen van de oprichters van Intuitive Eating zelf: Evelyn Tribole en Elyse Resch.

Dit traject bestond uit een toetsdeel gebaseerd op de boeken en luisterboeken, een serie (live) webinars en een serie live groepsgesprekken met Evelyn Tribole, waar ik mijn vragen kon stellen en ervaringen kon delen in de vorm van casussen. Daarnaast volg ik elke 5 jaar opnieuw live groepsgesprekken met Evelyn of Elyse om gecertificeerd te blijven.

Daarmee mag ik mij Certified Intuitive Eating Counselor noemen.

michelle
Author: michelle

envelope-ohomedribbble linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram