Dordrecht

Lenette Horsten- Van Ee

Van Ravesteyn-erf 329, 3315 DP Dordrecht

Naam Dietist:

Lenette Horsten- Van Ee

06 – 25283436

Ik ben werkzaam in :

van Ravesteijn-Erf 329

3315 DP

Dordrecht

Lenette Horsten- Van Ee

Na afronding van de opleiding Voeding en Diëtetiek in 1987 werd ik, vanwege de werkzaamheden voor mijn scriptie, gevraagd voor een baan in de PR en voedingsvoorlichting bij een voedingsmiddelenbedrijf. De doelgroep waarop ik mij in die functie richtte waren de medici en paramedici. Hoewel het een erg leuke baan was, werd de wens om cliënten persoonlijk begeleiden steeds sterker. Aan het begin van de overstap naar de zelfstandige praktijk heb ik het herintreden gecombineerd met veel consultancy werk voor en in bedrijven. In 1996 ben ik begonnen met een  zelfstandige praktijk in Zwijndrecht maar vanaf 2008 werk ik volledig in Dordrecht. Tot 2017 heb ik, naast de andere specialisaties, veel energie gestoken in de specialisatie van sport diëtist. Vanaf 2018 zal ik de specialisatie als sport diëtist loslaten om mij nog meer te richten op cliënten met overgewicht/ondergewicht/eetproblemen, diabetes en de prikkelbare darm (PDS).

Focus en specialisatie

Bij de keuze van bijscholingen, cursussen, post-HBO opleidingen richt ik mij steeds meer op bepaalde werkvelden. Niet alleen de voeding maar ook het gedrag of de gedragsverandering heeft mijn interesse. De laatste jaren heb ik mij steeds meer toegelegd op het begeleiding van cliënten met eetproblemen, ondergewicht, eetbuien en jo/jo/ers, cliënten met diabetes en met darmklachten zoals PDS. Wanneer een cliënt met diabetes mellitus zijn voeding wil aanpassen is het belangrijk om de informatie over koolhydraten, suikers en zetmeel en alle andere aspecten die invloed hebben op het bloedglucose goed uit te leggen. Vaak kun je iemand dan al voldoende motiveren om zijn voedingsgedrag te veranderen. Bij eetproblemen of – stoornissen, of het nu in lichte mate is of in ernstige mate zoals Boulimia Nervosa, is kennis overdracht niet voldoende. Hierbij is het juist belangrijk om in te gaan op wat cliënten denken voordat zij gaan doen.

janvanherp
Author: janvanherp

envelope-ohomedribbble linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram